HTML

Kártyát NEM fogadunk el!

Azoknak a helyeknek, üzleteknek, éttermeknek a feketelistáját állítjuk össze, ahol - érthetetlen módon - a mai napig nem lehet bankkártyával fizetni. sőt: többnyire már a kérdést is érthetetlen sértődés követi. Várjuk a jelentéseket és a sztorikat a kártyamentes helyekről, hogy közösen ösztönözzük a cégeket e harmadik világbeli probléma megoldására! email: hasitottfa@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Postai terminál = ATM

2008.01.10. 17:05 hasitottfa

Többen jelezték a CashOnly-nak, hogy a Magyar Posta különösen sunyi, ami a kártyás fizetést illeti. Ugyan - ahogy azt Z is írja - azt az illúziót keltik, hogy fejlett európai szolgáltatóként biztosítják a kártyahasználatot, de vaskosan megkérik az árát. Igaz, ma már legalább kifecnizték a részleteket egy A4-es papíron. Z esete:

Hogy is van az, hogy a Postán elhelyezett kártya terminálok ATM-ként működnek, vagyis az ezen keresztül fizetett tételek készpénzfelvételnek minősülnek? Én is majdnem megszívtam, a sorban mögöttem álló megkérdezte - látva, hogy hitelkártyával akarok fizetni - ugye tudom, hogy ez kézpénzfelvét lesz, (vagyis azonnal elkezd kamatozni a felvett pénz), nem pedig egy sima POS fizetés? (nálam a POS fizetésnél 45 után kezd el kamatozni a pénz). Valószínűleg sok-sok anyázásuk lehetett az ügyben, mert két hónap múlva már ki lett téve egy szép A4-es lapon a figyelmeztetés. Ez megint nagyon megéri, de kinek is? Hát megint csak nem nekünk...

 

 

 

7 komment

Címkék: posta állam bankkártya fogyasztóvédelem cash atm sunyi becsapás

A bejegyzés trackback címe:

https://cashonly.blog.hu/api/trackback/id/tr51292362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandyta 2008.01.11. 23:23:31

Hali!
Én úgy tudom, ez az azért van, mert a postán alapvetően csekket fizetsz be, ami nem a posta termékének az értékesítése. A posta csak közvetít, nem kereskedő. Ez azt jelenti, hogy a posta a pénzedet elviszi a gáz/áram/tv/net stb. szolgáltatódhoz. Nekik nem mondhatja azt, hogy bár te fizettél 100%-ot, a bank levett belőle 3%-ot és csak 97%-ot utalt. Ez persze egy készpénz felvételnek számít (erre tényleg soha senki ne használjon hitelkártyát, mert szinte mindnél a kivétel pillanatától kamatozik!!!), mert így oldották meg az OTP-nél a kérdést.
Az én tapasztalatom az elmúlt 2-3 évből az, hogy megkérdezik a postán, hogy tudom-e, hogy a kártyás fizetés KP felvételnek számít. Persze simán elhiszem, hogy csak mázlim volt és minden második alkalmazott ezt elfelejti...

aurinko 2008.01.15. 09:47:19

Tolem is elfelejettek megkerdezni. Egyszer probaltam kartyaval fizetni, "hogyne, termeszetesen elfogadjuk", aztan latom a szamlakivonaton, hogy majdnem 1000 forint volt a keszpenzfelvetel dija a kb. 2000 forintos csekkbefizetesnel.

Sonica 2008.01.15. 11:22:52

Velem egy kedves postás hölgy egyszer közölte, hogy jobban járok, ha a szembe lévő automatánál kiveszem a csekkekre befizetendő pénzt, merthogy ő ezt OTP-s készpénzfelvételnek tudja elkönyvelni, nekem meg ráadásul nem OTP-s kártyám van. Azóta tudom...

letec 2008.01.16. 18:17:56

az korrekt, hogy a posta nem vállalja magára ezeket a költségeket.

tudja valaki, hogy a posta mennyit húz le mondjuk az elmütöl egy csekk befizetésekor?

bandyta 2008.01.30. 08:23:14

Elmütől és a csekk címzettjeitől nem von le semmit. Azt, hogy mekkora összeget von le a kártyabirtokostól, az attól függ, hogy a kártyabirtokos saját bankja milyen összeget/jutalékot kötött ki a POS terminálon örténő készpénzfelvételre. Ezt minden bank köteles a neten a hirdetményeiben közzétenni.

bLaNkA · www.fcbayernundderdfb.rulz.hu 2008.02.22. 18:45:39

Heló!
Örülök, hogy van egy olyan oldal, ahol láthatjuk, vannak még olyan középkori helyek, amiktől elvárná még egy magyar is (nem beszélve a NY-európairól...), hogy tudjon kártyával fizetni! Tetszik az ötlet!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.02.22. 19:05:38

Benne voltatok az RTL híradóba. Úgy tűnik van igény. Hajrá hajrá:)
süti beállítások módosítása