HTML

Kártyát NEM fogadunk el!

Azoknak a helyeknek, üzleteknek, éttermeknek a feketelistáját állítjuk össze, ahol - érthetetlen módon - a mai napig nem lehet bankkártyával fizetni. sőt: többnyire már a kérdést is érthetetlen sértődés követi. Várjuk a jelentéseket és a sztorikat a kártyamentes helyekről, hogy közösen ösztönözzük a cégeket e harmadik világbeli probléma megoldására! email: hasitottfa@gmail.com

Friss topikok

Linkblog

Még mindig elektrotechnika - HP Outlet manuálisan

2008.01.08. 07:20 hasitottfa

Andrist is joggal felbosszantotta, hogy nem használhatta kártyáját, és százezres nagyságrendű készpénzzel kellett ki tudja, milyen buszokon utaznia, úgyhogy úgy döntött, sztorijával beszáll a harcba:

Úgy egy éve mentem el a HP Outletbe (Premier Outlet) laptopért. Minden szuper, készülék kiválasztva, számla megírva, és veszem elő a kártyámat. Erre a két eladó srác rám néz megütközve, hogy hát itt nem lehet kártyával fizetni. Hűha, mondom, az gond, mert nincs nálam elfekvő százötvenezer forint. Semmi gond, mondták, itt van egy automata szemben. Át is mentem, de ugye ott volt a százezer forintos pénzkivételi limit, amit azért nem állíttattam át korábban, mert nem volt olyan szituáció, amikor ennyi pénzt kellett volna egyszerre kivenni - egyébként azóta sem. Úgyhogy ott álltam százezer forinttal, a semmi közepén. A legközelebbi bank Budaörsön, úgyhogy bebuszoztam (+1 óra) de mire odaértem, bezártak. Úgyhogy bosszúsan haza, százezer forinttal a zsebemben, és nulla laptoppal. Másnap megint buszozhattam vissza a maradék ötvenezer forint kivétele után. Vicces, hogy pont egy műszaki üzletben nincsen ilyen terminál, de igaz. Nem tudom, azóta beszereltek-e egyet.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cashonly.blog.hu/api/trackback/id/tr71289094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KártyaMánia 2008.01.08. 11:45:34

Szerintem is haladni kell a korral, gáznak érzem, ha valahol nincs kártyaelfogadás, pont a műszaki cikkek magasabb értéke miatt lehet(ne) jól kihasználni a bankkártya/hitelkártya adta lehetőségeket, DE...

... a magas kártyatranzakciós díjak (általában 3% - 1% a kártyatársaságnak, 1% a kártyakibocsátó banknak, 1% a POS/ATM üzemeltetőnek) miatt sajnos a műszaki cikkeknél pont a profitot viszi el az elektronikus fizetési rendszer. Ezért van az, hogy pont a műszaki cikkekért nem nagyon lehet kártyával fizetni. A multik itt is előnyben vannak, hiszen a nagyobb volumenű beszerzések miatt jobb áralkut tudnak kötni a termékek disztribútoraival + a nagyobb volumen miatt a POS üzemeltetőkkel is. Ezzel a komment természetesen nem multiellenes bejegyzés akar lenni, pusztán ezek a tények. Fel kell kötnie a gatyát annak, aki a kor követelményeinek megfelelően akar szolgáltatni és a piacon akar maradni.

leha 2008.01.08. 11:54:58

aham. számítástechnika. az a hely, ahol
- nem raktározhatsz hosszasan, mert a készleted egyrészt villámgyorsan elavul, másrészt egy hónap múlva annyiért sem fogják megvenni tőled, amennyiért te vetted, nemhogy haszon ...
- jellemzően 10-15% árréssel (vagy alatta) tudsz kereskedni
hova fér ebbe bele a vérlázítóan magas banki harács?

héhahó 2008.01.08. 11:57:03

Azokat az üzleteket is közlitek, ahol mondjuk lemásolják a kártyát és megpróbálják lecsapolni? Mert akkor Jeans Club, Rákóczi út

loggol 2008.01.08. 12:29:00

Próbálj meg pl. egy aukción fizetni kártyával. Ha lehet, akkor pl. azt mondják, hogy +5% kártyahasználati díj.

Autót, lakást kártyára? A többségnek persze ennél kisebb a napi limitje, de általában megnövelhető ennyire is.

chdrop 2008.01.08. 13:12:15

héhahó 2008.01.08. 11:57:03

lássuk a sztorit :)

Sütemény1975 2008.01.08. 13:16:04

Szerintem a kereskedőknek és a bankoknak közösen kéne lépniük annak érdekében, hogy több helyen lehessen kártyával fizetni.

1999-ben, Finnországban utazgattunk szüleimmel. Lappföldön, egy parkolóban, egy idős bácsitól vettünk pár kézzel faragott ajándáktárgyat. Anyum készíti elő a pénzt, mire a bácsi tört angolsággal magyarázza, hogy ha lehet akkor inkább kártyával fizessünk, mert nem szereti ha sok készpénz van nála. Előszedte a régi, manuális, lehúzós kártyaolvasót és azzal fizettünk.
2005 nyarán, Egerben, a vár környékén (kiemelt turistaövezet), az 5 étteremből, egyben sem lehetett kártyával fizetni.

Ennyit az összehasonlításról.
A bankok engedhetnének, hiszen a több kártyás elfogadóhelyből nekik is több pénzük lenne és a kereskedők is megérthetnék, hogy ennek a rendszernek díja van, mégha nem is ennyi.

almaboy 2008.01.08. 13:31:22

A honi Apple boltokban alap, hogy nem lehet kártyával fizetni. Ami mondjuk vicces egy ilyen prémium/luxusmárka esetén, a legolcsóbb gépük is 200e felett van, a legdrágább a milliót közelíti. Vigyél kp -t...

loggol 2008.01.08. 13:52:00

Éttermek azért nem szeretik, mert akkor nyoma marad a vásárlásnak. nehezebb adót csalni. A kártyával fizetett borravalónál ez még inkább így van.

ANOka 2008.01.08. 14:39:07

Ha vmit vásárolni akarok és kártyával fogok fizetni érte, akkor előbb megkérdem (emailben!) a boltot, hogy lehet-e kártyával fizetni.
Ha nem, megyek a konkurenciához, mégha az egy kicsit drágább is.

Ha a boltnak nincs e-maíl címe és/vagy nem válaszol egy munkanap alatt a levelemre, akkor is megyek a konkurenciához!

Komplikato 2008.01.08. 17:24:08

"... készülék kiválasztva, számla megírva, és veszem elő a kártyámat."

Már régen rossz, mert legtöbb számlázó rendszernél lehetett volna azonnal számlát sztórnózni, új számlát heggeszteni, mivel nem KP-s számla külön van, hiszen a fizetés NEM teljesül még a számla kiállításakor.
Legalább is ahol eddig dolgoztam, ott mindegyik programban így volt.

Sütemény1975 2008.01.09. 10:25:10

Ma félretetettem magamnak egy szkennert, amiért holnap mennék. Az eladó utolsó mondata: Készpénzt hozzon, mert kártyás fizetés nincs! :)

jocomano77 (törölt) · http://w3.hdsnet.hu/donci77/tartalom/kabel/forum.htm 2008.02.22. 20:35:11

Tisztelt Kedves Forum társaim!

A Bank kártyás fizetésről egy érdekes dkiadványt adott ki a Magyar Nemzeti Bank 2008 Január 10. Napján. Érdemes el olvasni!

A Bank Kártyák link cime az MNB Internet oldalán:
- www.mnb.hu/Resource.aspx?ResourceID=mnbfile&resourcename=penzforgalomrol_mindenkinek_bankkartyak

További információ: www.mnb.hu/engine.aspx?page=pe_kiadvanyok&ContentID=9796

Mindenkit kérek aki válaszolni szeretne erre az írásomra az előszőr olvassa el az MNB kiadványát!
Tudom a kártyás fizetést nem oldja meg, az előbb le írt kiadvány. De úgy gondolom hogy némi fel világositást ad a Bank kártyás használatról!

Tisztelettel és Köszönettel: Végvári Attila József

héhahó 2008.02.23. 02:23:59

chdrop:
Nem egy nagy sztori, rövid, csattanómentes, de tanulságos.

Karácsony előtt a Rákóczi úton lévő Jeans Clubban vásároltam (elég nagy bolt, a Blahával szemben), bankkártyával fizettem.

Este 11 körül kaptam 3 sms-t, amiből kiderült, hogy valaki nagyon szeretné a kártyámat használni – amely mindeközben a tárcámban volt. A lopós először rosszul írta be a PIN-t, aztán megpróbált többször is pénzt fölvenni, egyre kevesebbet. Pechére a napi keretet teljesen lemerítettem (Helló, Karácsony!), úgyhogy nem sikerült neki. Éjjel egy körül újra megpróbálta, de akkor már le volt tiltva a kártya.

Hát ennyi. Tényleg érdemes lenne egy listát vezetni azokról a helyekről, ahol a cash only biztonságosabb.

jenko 2008.03.04. 15:32:36

HP outlethez annyit hozzátennék, hogy az ottani árakkal másutt zsír új, korszerűbb laptopot előtelepített operációs rendszerrel kapni.
süti beállítások módosítása